Monthly Archives: juli 2015

Vita trosor i gråzonen

1437654752887269695602

 

Jag börjar fundera på hur underklädernas funktion ska definieras och är alltså ute i gråzonen av mina personliga regler för köpstoppet. De tillåter ju att jag ersätter funktion och det som står högst på önskelista just nu är nya trosor. Fast de gamla går ju att ha på sig. Resåren är bara lite slapp och tyget håller utan tvekan ihop. Men de är grå. Det går inte att bortse från. De är inte roliga att ta på sig och man kan inte känna sig fin i dem. Men är det verkligen trosornas funktion?

Om jag inte erkänner färg som funktion på trosor (vilket nog inte går) kommer jag att behöva leva med de små grå till nyårsdagen nästa år. Fast att leva med att saker inte genast går att ersätta gör att jag värdesätter dem högre och tar bättre hand om dem. Det är nog det viktigaste köpstoppet lärt mig hittills!

/V

 

Gräslig lampa i midsommartid

20150701_223725

 

På bilden sysn min nya gräslika lampskärm. Till den behöver man en ring från en däcksida och ganska mycket blommande gräs. Ringar från däcksidor hittar man utefter vägar i närheten av kanter och refuger året om men oftare på vintern. De är jättebra att använda som stommar i julkransar men även till mobiler och som här, till en lampskärm.

Gräset lindas fast runt ringen i små buketter. Här blev buketterna lite för tjocka och skärmen lite gles så lampan syns och bländar. Nästa gång ska jag förbättra konstruktionen och  använda mer tid och mindre buketter.

Köpstoppanalys:

Kostnad: Inga inköp behövdes – gräs är gratis.
Tid: 2 timmar
Övrigt: Trivsamt arbete i kvällssolen. Fullt komposterbar / återanvändningsbar.

/V