Monthly Archives: juni 2015

Resurshushållningsmeditation

20150618_182721

 

Efter studentfirandet i går finns en del att göra. Det ska diskas, partytältet ska monteras ner, lite dammsugning behövs också. Alla paketpapper och snören ska sopsorteras och då vaknar den inre sparsamma ekorren i mig. Snören lägger jag i en egen liten hör på soffbordet och när vi på kvällen pustar ut framför en film på TV kan jag sitta och rulla ihop dem i mörkret. Det är verkligen meditativt, att låta fingrarna snurra snörena till små rullar som dras åt tills de håller formen. Det bildas en liten samling av snörrular i olika färger och former. Det känns plötsligt som jag hittat en liten skatt! Vackra snören som jag kan använda till fina paket framöver och som jag aldrig hade köpt själv. Inte i år i alla fall.

/V

Dags för årets första undantag?

20150709_110445

Det närmar sig studentfirande i familjen och då vill jag gärna vara fin. Jag har provat alla möjliga kombinationer av det som finns i garderoben men inget känns tillräckligt fint. Det är ju ett högtidligt tillfälle när ett barn tar studenten och då måste ju kläderna liksom matcha. Nya kombinationer av gamla grejer kan ju bli bra och kännas nya men det lyckas inte. Den oundvikliga frågan infinner sig – ska jag behöva köpa något nytt nu? Mitt i köpstoppet! Jag har grunnat ett tag på detta:
Vem bryr sig mer än jag?
Är min upplevelse tillräckligt viktig för att motivera den ökade resursförbrukningen?
Kan inte mina ”gamal” kläder fungera tilräckligt bra?
Slutsatsen är inte självklar men jag landar i att jag kan tänka mig att göra ett undantag i köpstoppet.

Det blir mamma som räddar mig genom att erbjuda en klänning som hon har hängande. Jag behöver bara göra några små ändringar så passar den fint. Tillsammans med en jacka ur egna garderoben och ett par vintageskor från 70-taler (också mammas gamla) så känner jag mig fin!

Tack mamma!

/V